جدایی توافقی فارغ از مشورت

۳ بازديد

موقعیت جدایی توافقی
در جدایی توافقی باید نسبت به موردها ذیل تعیین‌تکلیف شکل بگیرد :

معیار و طریق پرداخت مهریه و نیز واحد سنجش بذل (بخشیدن) قسمتی از آن

تعیین‌تکلیف شرایط نفقه در حین فرصت زناشویی و جمع

توافق بر راز حضانت فرزند و شیوه ملاقات (در شکل وجود)

جدایی توافقی
تفاهم بر راز جهیزیه

تحقیق و توافق بر راز وضعیت نخستین جان دار در مدرک وصلت درخصوص تنصیف اموال

هر سیرتکامل توافق مالی دیگر

پروسه جدایی توافقی
وضعیت جدایی توافقی یا این که تفاهمی عبارتند از توافق مقدماتی، سند عدم قابلیت و امکان سازگاری و اجرای صیغه جدایی.

بر این پایه پروسه اعمال جدایی توافقی به گستردن ذیل می باشد:

مراجعه به راءس غربالگری
زوجین پیش از هر کاری در مسئله جدایی توافقی بایستی به تارنما تصمیم مراجعه نموده و با نام نویسی درین وب سایت و انتخاب وقت به راءس غربالگری مجاورت محل سکونت خویش رفته تا به یک روانشناس جهت طی جلسات مشورت زوجین معرفی گردند. بر اساس دستورالعمل جدیدی که برای پرونده های جدایی درنظر گرفته گردیده، دستکم تعداد جلسات مشورت کردن زوجین، ۵ گرد‌همایی میباشد. در شرایطی که که روانشناس تشخیص دهد که زوجین کار کشته به ادامه معاش مشترک نیستند، سند عدم انصراف از جدایی را صادر می‌نماید.

تصویب دادخواست جدایی توافقی
در مرحله اولیه، زوجین و یا این که نماینده قانونی رسمی آن ها می‌بایست با یار داشتن

کارت ملی
شناسنامه
عقدنامه
مدرک عدم انصراف از جدایی
به دفترها سرویس ها قضایی و یا این که واحد تصویب دادخواست مراجعه نمایند.

انتخاب محل دادرسی
بعداز تصویب دادخواست، براساس محل سکونت مشترک زوجین، دادگاه با تقوا تفحص به مسئله گزینش، و تاریخ استیناف معلوم می شود. (با پیامک به زوجین اگاهی داده می شود.)

داوری و مراجعه به راءس مشورت کردن
دادگاه به خواسته صدور مدرک عدم قابلیت سازگاری به زوجین اعلام می‌نماید که از دربین قبیله یا این که اشخاص آیتم اتکا خویش داورانی به دادگاه کنند. در شکل عدم معرفی داور از سوی زوجین، دادگاه راسا داور را گزینش می‌کند. همینطور، حکم کننده زوجین را به مراد برقراری سازگاری به مرکز ها مشورت کردن‌ای ارجاع می دهد.

صدور سند عدم قابلیت و امکان سازگاری
بعداز ارسال لحاظ مشاور و داور و نظارت بوسیله حکم دهنده، مدرک عدم قابلیت سازگاری در سه ورژن صادرمی خواهد شد.

به هریک از زوجین یک ورژن داده شود. به مراد تسریع در پروسه صدور مدرک عدم قابلیت سازگاری می‌بایست در گردهمایی دوم، حق تجدیدنظر خواهی و فرجام خواهی ساقط خواهد شد.

مراجعه به محل کار تزویج و جدایی
بعد از صدور سند عدم قابلیت و امکان عدم سازگاری زوجین می تواند با در چنگ داشتن مدارک، برای تصویب جدایی مبادرت نمایند. پیش از اجرای صیغه جدایی می‌بایست حالت باکره یا این که مدخوله بودن زوجه مشخص و معلوم خواهد شد. در صورتیکه در توافقات نخستین، زوجه اعلام نماید که باکره میباشد، بایستی مدرک تندرست بکارت صادر گردیده از سوی پزشکی رسمی را به محل کار تصویب جدایی ارائه دهد.

در شکل مدخوله بودن نیز، می‌بایست با ایفا تست خون، مدرک عدم بارداری را با خویش به همدم داشته باشد.

هزینه جدایی توافقی (بصورت تقریبی)
جهت هزینه دادرسی و تصویب دادخواست جدایی توافقی با اعتنا به وضعیت چیزی نزدیک به ۱۷۰ تا ۲۵۰ هزار تومان می بایست در لحاظ گرفت.

مشورت کردن در دادگاه خانواده در وسیع شهر طهران برای جاری ساختن ۵ گردهمایی مشورت کردن خانواده برای زوج و زوجه هر مورد حدود ۲۶۰ هزار تومان و برای هر دو نفر به صورت کلی حداکثر ۵۲۰ هزار تومان میباشد.

مراجعه به محل کار منزل قانونی نیز هزینه ای داراست که می بایست پرداخت نمود، در کبیر شهر طهران معمولاً ۵۸۰ هزار تومان به بالاست که بستگی به دست اندرکاران بخش اعظمی است.

بایستی مد لحاظ داشت چنانچه زوجه دختر خانوم میباشد جهت ثابت این مسئله، دادگاه زوجه را جهت معاینه پزشکی و سند بکارت به پزشکی رسمی معرفی کرده و در صورتیکه دختر خانم نبوده و یائسه نیز نباشد، در همه جدایی ها و جدایی توافقی نیز ارائه سند عدم بارداری جهت تصویب جدایی اجباری است.

نکته: در جدایی توافقی، الزامی به حضور نماینده قانونی و یا این که حضور و اذن پدر و مادر وجود ندارد. البته بایستی توجه نمود رابطه با نماینده قانونی زبده در جدایی توافقی با حدس وضعیت میتواند در روند اجرایی جدایی و مجال و گسترش روند جدایی یاری دهد.

دوران فرصت جدایی توافقی
برهه زمانی فرصت جدایی توافقی بستگی به زوجین و شناخت آنان با مشی رسمی جدایی داراست البته برای اشخاص معمولی حدود ۴ ماه و به وسیله نماینده قانونی زبده تا ۱۰ روز هم کاهش خواهد یافت. مقررات جدیدی که در کارها خانواده به ثبت رسیده میباشد، موقعیت جدایی توافقی را تسهیل نموده، به گونه ای که از سال ۹۷ مقرر شد زوجین در او‌لین گام به سامانه تصمیم مراجعه کنند. این سامانه با غرض مداخله مرکز ها مربوطه در جدایی زوجین فعال‌ساز‌ی گردیده است. بعداز آنکه زوجین درباره جدایی به توافق رسیدند، بایستی بدین سامانه مراجعه کرده و داده ها هویتی خویش را وارد کنند.

اجرا مشورت کردن در یکی‌از مرکزها غربالگری در طهران یکی‌از حالت اساسی در مسیر جدایی توافقی میباشد. سامانه تصمیم راءس مشورت کردن ای را به زوجین معرفی خواهد کرد و می بایست در زمان ۴۵ روز در جلسات مشورت کردن کمپانی نمایند. ممکن میباشد تعداد جلسات در میان یک تا پنج گرد هم آیی رقم بخورد. در مشورت هایی که اجرا می گیرد اگر که زوجین از جدایی انصراف ندهند و بر روان شدن جدایی توافق داشته باشند، مدرک عدم انصراف از جدایی صادر می‌گردد و بایستی دادخواست خویش را در دفتر کار سرویس ها الکترونیک قضایی به تصویب برسانند.

با اعتنا به اینکه زن و مرد در‌این نوع جدایی در مورد مسائل گوناگون مانند مهریه، نفقه، حضانت، جهیزیه و… به توافق می رسند، دادگاه اینگونه توافقی را به رسمیت شناخته و حکم جدایی را صادر خواهد کرد.

بعد از صدور حکم جدایی زوجین میتوانند پیاله سه ماه به یکی‌از دفتر ها جدایی مراجعه و جدایی خویش را به تصویب برسانند.

سند عدم سازگاری
مهریه در جدایی توافقی
یک کدام از سوال ها و گرفتاری‌های زنان در جدایی توافقی، به چنگ آوردن مهریه میباشد. اکثری از زنان در هنگام مراجعه به تیم وکلای پاسارگاد این پرسش را دارا هستند که تکلیف مهریه در جدایی توافقی چیست؟

در جواب بایستی بیان کرد که‌این مورد تماما بستگی به توافق دربین زوجین داراست. طبعا بخش اعظمی از مردان انتظار دارا هستند که در عوض جاری ساختن جدایی، زوجه اکثری از مهریه خویش را بذل نماید. به خصوص که بها سکه روز آپدیت در هم اکنون ارتقاء میباشد. ولی بعضی از مردان نیز میباشند که به حکم اخلاق و رفتار و نیز رعایت مصلحت همسر خویش به خصوص هنگامی که دارنده فرزند مشترک می باشند، مهریه زوجه را پرداخت می‌نمایند تا او در‌پی معاش با اختلال مواجه نشود.

در اکثر پرونده‌های جدایی توافقی، مهریه مهم‌ترین فاکتور گزینش کننده میباشد. به این ترتیب، بایستی پیش از هر موضوعی، در خصوص مهریه توافق گردد. اینجاست که نقش نماینده قانونی جدایی توافقی در ساخت و ساز مصالحه و رساندن زوجه به حق خویش قادر است اثر گذار باشد. پیشنهاد می شود که زنانی که به هر قیمتی در‌پی جدایی میباشند و استدلال‌ای برای ثابت عسر و حرج ندارند، عالی میباشد از روش جدایی توافقی مبادرت نمایند تا هزینه و مجال و گرفتاری خویش را کاهش دهند. وبسایت وکالت در ایران

جدایی توافقی فارغ از مشورت

مشورت پیش از جدایی برای برخی از زوجین تبدیل به کابوس شد‌ه‌است. طبعا ایفا مشورت کردن پیش از جدایی برای بعضا از زوجینی که سوای استدلال و یا این که از سرلجبازی و اندوه‌های مقطعی به‌دنبال جدایی می باشند، بسیار موءثر و راهگشاست. البته در برخی از مفاد که زوجین حقیقتا به انتهای راه و روش رسیده‌اند و یا این که ادامه معاش مشترک موجب تولید زیان‌های جبران ناپذیر میشود، مشورت کردن تنها موجب ارتقا این خسارات گردد.

به همین جهت، در تماس‌های تیم وکلای پاسارگاد، درخواست جدایی توافقی فارغ از مشورت کردن بسیار شنیده می شود. زوجینی که در پی جدایی توافقی فارغ از مشورت کردن میباشند، اکثرا یا این که براساس وکالتنامه جدای جدایی توافقی فارغ از مشورتی مبادرت می‌کنند و یا این که موقعیت به سیرتکامل‌ای میباشد که دستکم یک کدام از طرفین اصلا پیرو ایفا مشورت وجود ندارد. به طور طبیعی در اینگونه جدایی توافقی فارغ از مشورت قوانینی، راهکارهای مشاور برای ادامه معاش بی سود خواهد بود.

مجموعه وکلای پاسارگاد، برای زوجینی که در‌پی جدایی توافقی سوای  جدایی توافقی فارغ از مشورت مشورت کردن می‌باشند، این قابلیت و امکان را آماده کرده است تا سوای حضور در جلسات مشورت و در اسرع وقت پروسه جدایی را ایفا دهند.

اخذ مدرک عدم برداری جدایی توافقی فارغ از مشورت


در مرحله مراجعه به دفتر کار جدایی نیاز به ارائه سند عدم بارداری میباشد که از روش آزمایشگاه های دارای اعتبار و یا این که پزشکی رسمی صادر گردیده باشد. دوران فرصت صدور این سند معمولا یک هفته  جدایی توافقی فارغ از مشورت و بازه اعتبار آن یک ماه میباشد به این ترتیب پیش از اخذ حکم جدایی به آزمایشگاه مراجعه نکنید. برای استحضار از موقعیت و روند اخذ سند عدم بارداری و یا این که مراحل جدایی توافقی در شکل بارداری از مشورت کردن حقوقی به کار گیری فرمایید.

اعاده‌حیثیت در ضابطه

۲ بازديد
که یقه‌گیر نظام قضایی گردیده‌است . برای خودداری از این واقعه ناراحت کننده ، حقوقدانان احداث اعاده‌حیثیت را پیش‌بینی کرده‌اند تا اشخاص پیش از هرگونه مبادرت حقوقی ، با تامل و مشاوره از اهل حرفه ، اقدام به طرح گلایه در محاکم کیفری نمایند .

معنی اعاده حیثیت
ماهیت اعاده‌حیثیت مختصرا یعنی فردی علیه فرد دیگر مرتکب جرم افتراء و نشراکاذیب شد‌ه‌است . به‌این توضیح که شخصی در زمینه‌ی با جرمی، مبادرت به طرح گلایه در محاکم کیفری نسبت به فردی نموده است البته در غایت اتهام انتسابی در مراجع قضایی به ثابت نمی رسد و موجب هتک حیثیت فرد جنایتکار نیز میگردد ، فرد جنایتکار قادر است مبادرت به طرح دعوای افتراء نماید.

اعاده حیثیت

یا این که در حالتی دیگر شخص به هر وسیله‌ای مطالب مغایر حقیقی را اظهار نماید و به فرد حقیقی وواقعی یا این که حقوقی نسبت دهد ، شخصی که به وی مطالب مغایر واقع منسوب شده میباشد قادر است علیه شخص نسبت‌دهنده ، گلایه نشراکاذیب را مطرح نماید و از این‌راه اعاده‌حیثیت نماید.

معنی دیگری از اعاده حیثیت
هنگامی که شخص به واسطه جرمی که اعمال داده میباشد ، در گیر مجازات تبعی می شود و از بعضا از حقوق و دستمزد اجتماعی محروم می‌شود ، بعداز گذشتن مواعد مرقوم در ضابطه مجازات اسلامی تصویب شده سال 1392 ، به تعبیر و تفسیر قانونگذار متشخص، اعاده‌حیثیت میگردد و اثر ها تبعی محکومیت فرد زائل می‌گردد.

اعاده‌حیثیت در ضابطه :


احداث اعاده‌حیثیت در مقررات مختلفی نقل شده میباشد که به عنوان مثال عبارتند از:

الف) اصل یکصد و هفتاد و یکم قانون اساسی کشور که ذکر کرده است که در موردی که تقصیری از جانب حکم دهنده بوقوع بپیوندد و ضرری متوجه فرد جنایتکار خواهد شد ، تبهکار حق اعاده‌حیثیت داراست.

ب)ماده 6 ضابطه وکالت تصویب شده سال 1315 که فرد نماینده قانونی کیفری بدلیل اخلاقی ممنوع‌الوکاله گردیده باشد ، پس از 5 سال از تاریخ صدور حکم می تواند اعاده‌حیثیت نماید.
وبسایت وکالت در ایران

ج)تبصره 2 ماده 26 ضابطه مجازات اسلامی تصویب شده سال 1392 که در ارتباط مجازات تبعی سخن به در میان آورده میباشد.

د) ماده 575 ضابطه بیزنس تصویب شده سال 1311 که درباره‌ی اعاده‌حیثیت ورشکستگان به تقلب اشاره نموده است.

طرز‌ی اعاده‌حیثیت در مراجع کیفری
هنگامیکه فرد در دادگاه کیفری با اعتنا به دفاعیات انجام یافته ، بیگناهی خویش را به ثابت رساند ، مبادرت به طرح گلایه با زمینه جرم افتراء در محاکم میکند و به‌این شکل اعاده‌حیثیت خواهد کرد. هتک حیثیت و آبروریزی برای مثال عنصرها دعوای فوق‌الذکر می باشد فلذا موردنیاز میباشد که ضمن شاکی و مشتکی‌عنه ، اشخاص دیگری نیز از انتساب بزه ارتکابی با خبر شوند تا آبروریزی واقعه بیافتد.

دفاعیات مقبول درخصوص جرم افتراء
فردی که به اتهام افتراء گزینه تعقیب کیفری میباشد ، می تواند در دادگاه بابیان دفاعیات تحت ، از محکوم شدن به جرم ارتکابی رهایی یابد :

الف) تبهکار می تواند ذکر نماید که قصد خیرخواهانه و بسود منافع مرزوبوم داشته‌ام و در راستای ارتقای مملکت مبادرت به اینگونه سخنرانی کرده‌ام.

ب)همینطور می تواند ذکر نماید که فردی که به وی جرمی منتسب نموده است ، تا قبل از این از ذکر گفتگوها وی اعلام رضایت نموده است .

ج) و در غایت در صورتی امان نماید که براساس واقعیت اینگونه اظهاراتی کرده‌ام ، قادر است از محکومیت رهایی یابد هرچند که حکم به بیحقی فرد در قبل در محکمه جزائی به ثابت رسیده میباشد.

نحوه محاسبه دیه کامل افراد

۴ بازديد
احکام مرتبط با دیه ، با دقت به شرع مقدس ، در ضابطه ، مشخص و معلوم گردیده‌است . در واقع ، دیه ، نوعی از مجازات میباشد که گاهی مجازات مهم جرم ارتکابی به حساب آورده می شود و آن ، عبارت میباشد از جنایات غیر عمدی و در جنایات عمدی ، مواردی که قابلیت اجرای قصاص ، نیست ، مجازات دیه ایفا می‌گردد . احکام دیه ، در طی های خاص و در ارتباط با مردان و زنان گوناگون میباشد .

یک کدام از اشکال دیه ، دیه بی نقص آدم میباشد که در اصل مبلغ آن ، در اولِ هر سال ، به وسیله قوه قضاییه ، اعلام میگردد . از آن جا که مبلغ دیه بدون نقص آدم ، مبنای به حساب آوردن دیه عضو ، آسیب و منافع اعضاوجوارح نیز قرار می‌گیرد ، براین اساس موردنیاز میباشد آغاز ، در باب نرخ دیه بدون نقص آدم ، استحصال اگاهی نمود.

از این رو ، در‌این نوشته‌ی‌علمی به‌این سوال ها ، جواب میدهیم که اولا ، دیه چیست و مبلغ دیه بدون نقص آدم در سال 1401 چقدر میباشد ؟ و آن گاه ، نکاتی درباره طریق گزینش و به حساب آوردن دیه در سال 1401 ارائه خوا‌هیم اعطا کرد و مبلغ و معیار آن را در سال های اخیر را در پوسته یک جدول ، رسم خوا هیم کرد و در پایان هم ، به احکام خاص مرتبط با دیه زنان و دیه مردان خوا هیم پرداخت.


در وبسایت وکالت ایران اخرین قوانین دیه را مطالعه کنید. 

تعریف و تمجید دیه چیست


برای جواب به پرسش دیه بشر بدون نقص ، در سال 1401 چقدر میباشد ، بایستی بدانیم ، یکی‌از مهم‌ترین مجازات هایی که برای بعضا از جرایم ، در ضابطه مجازات اسلامی ، در لحاظ گرفته گردیده ، دیه است . دیه در ماده 448 ضابطه مجازات اسلامی ، تعریف‌و‌تمجید گردیده است که بر پایه ی ماده نام برده : " دیه مقدر ، محصول معینی میباشد که در شرع مقدس ، به منجر جنایت غیر عمدی بر نفس ، عضو ، یا این که بهره ، یا این که جنایت عمدی ، در مواقعی که به هر جهتی ، قصاص ندارد ، مقرر گردیده است " .


اخذ کارت اهدای اعضاوجوارح، یکی‌از منش هایی میباشد که اشخاص، به واسطه آن، می‌توانند، پس از فوت، مبادرت به اهدای اعضای تن خویش کنند.

دیه ۱۴۰۱​ در صورتیکه که ، برای قتل ، رقم بخورد ، دیه نفس و در صورتی‌که که برای زخم به اعضای تن ( جرح ) انتخاب خواهد شد ، دیه اعضاوجوارح میباشد که‌این مبلغ ، به حکم شرع و با اعتنا به پولی که مدیریت قوه قضائیه ، هر سال اعلام می نماید ، رقم خورده و جنایتکار می بایست آن را به فرد بزه چشم و یا این که به ورثه وی بپردازد .

دیه 1401 ، در جنایات غیر عمدی و در جنایات عمدی ، درصورتی که مرتکب جرم عمدی را به دلایلی ، نتوان قصاص نمود ، پرداخت می‌شود . همینطور ، گاهی ممکن میباشد ، حکم قصاص برای جرمی ، صادر گردیده باشد ، البته ، خویش بزه چشم و یا این که اولیای دم او ، به اخذ دیه به مکان قصاص ، رضایت دهند .

مسلما بخوانید: دیه چیست

روش انتخاب مبلغ و ارزش دیه
در بخش پیشین ، به توضیح بی نقص درباره ی مضمون‌ دیه و موردها پرداخت آن ، پرداختیم . با این اکنون ، گاهی این پرسش ، مطرح میشود که شیوه گزینش مبلغ دیه ای که می بایست به وسیله تبهکار ، پرداخت گردد ، به چه شکل میباشد ؟ در‌این قسمت ، به نظارت این مقاله ، خوا هیم پرداخت .

مبلغ و نرخ ارزش دیه ، در هر سال با سال قبلی ، تفاوت دارااست و طور کلی ، نرخ دیه ، در اولِ هر سال ، بوسیله مدیر قوه قضاییه ، اعلام میگردد که‌این مبلغ و نرخ بها ، با اعتنا به نرخ تورمی میباشد که همگی ساله ، به وسیله خزانه مرکزی کشور ایران ، اعلام میشود . ماده 549 ضابطه مجازات اسلامی نیز به‌این نکته تصریح نموده است : "موردها دیه نفس ، به عبارتی میباشد که در قانون ها شرع رقم خورده میباشد و ترازو آن ، در اولِ هر سال ، به وسیله مدیر قوه قضائیه ، به گستردن ، مبتنی بر لحاظ جایگاه رهبری ، انتخاب و اعلام می‌گردد. "

با اعتنا به نکته مذکور ، می قدرت اذعان کرد ، بعداز اینکه مبلغ و نرخ بها دیه ، برای هر سال بوسیله قوه قضاییه ، اعلام شد ، همه افرادی که موظف به پرداخت دیه گردیده اند ، بایستی به به عبارتی مقدار نرخ دیه رقم خورده ، دیه بپردازند . طبق عقیده مشورتی اداره حقوقی قوه قضائیه، در‌صورتی‌که جرمی که باعث به پرداخت دیه گردیده ، در زمان سال های قبلی ، به وقوع پیوسته باشد ، دیه پرداختی ، می بایست به نرخ روز باشد .




نرخ دیه بی نقص بشر در سال های گوناگون


همان گونه که در بخش گذشته ، بیان شوید ، نرخ بها دیه هر سال ، با سال قبلی ، تفاوت داشته و به اندازه ای ، ارتقاء می‌یابد . به همین مناسبت ، به‌دنبال این مقاله قصد داریم ، نرخ و مبلغ دیه بدون نقص آدم در سال 1401 و ماقبل را آیتم نظارت ، قرار داده و جواب بدین پرسش که ، مبلغ دیه بی نقص بشر در سال 1401 چقدر میباشد ، را بیابیم .

مبتنی بر ضابطه مجازات اسلامی ، در‌حالتی که در ماه های حرام ( ماه های محرم ، رجب ، ذی الحجه و ذی القعده ) قتلی فیس داده و سبب به فوت فرد ، گردیده باشد و حکم پرداخت دیه نفس ، از سوی دادگاه ، صادر گردیده باشد ، معیار و مبلغ دیه ، تا اندازه یک سوم نرخ بها دیه بی نقص ، ارتقاء خواهد یافت که‌این فرمان ، به عنوان تغلیظ دیه ، شناخته میگردد . جدول دیه در سال ۱۴۰۱ و سال های ما پیشین به گستردن پایین میباشد:

شرایط و قوانین حکم حجر

۴ بازديد
صدور حکم حجر در معنای بازدارنده دخالت شخص محجور در کارها غیر مالی و به اخص کارها مالی خویش میباشد که به جهت ضعف دماغی شخص محجور اینگونه حالت حقوقی تولید خواهد شد. در‌این نوشته‌ی علمی به پژوهش جوانب و وضعیت طریق صدور حکم حجر خوا‌هیم پرداخت. بازم میباشد پیش از به تمجید حجر و محجور بپردازیم.

حجر چیست و محجور که می باشد؟


حجر در معنای نهی کردن و جلوگیری کردن کسی از تصرف در اموال خویش میباشد و محجور کسی میباشد که جلوگیری کردن شود. این اشخاص به جهت سن و سال معدود و تحت ۱۸ سال و نرسیدن به سن بلوغ و همینطور به دلایلی زیرا سفیه و یا این که مجنون بودن محجور خوانده می‌شوند. بر پایه ی قانون اساسی ایران سرپرست این اشخاص مسئولیت تصمیم گیری درباره ی کارها مالی و غیر مالی را خواهد داشت. سرپرست ابتدا اشخاص محجور بابا میباشد. بعداز بابا پدربزرگ و البته قهری و قیم خواهد بود. در حالت خاصی برای دوری از سواستفاده سایر افراد از این اشخاص و یا این که تصمیمات خطا آن ها که سبب ساز به از در میان رفتن اموال آنان میگردد اشخاص در حدود آن ها مبادرت به دریافت حکم حجر خواهند کرد. سرپرست آخری اشخاص محجور بعد از صدور این حکم بازدارنده از سواستفاده و از فی مابین رفتن اموال آنها میگردد. ما یحتاج میباشد پیش از مبادرت به درخواست صدور حکم اشخاص خواستار می بایست حجر اشخاص مد حیث را به دادگاه اثبات کند. در شکل ثابت محجور بودن این اشخاص دادگاه مبادرت به صدور حکم خواهد نمود. ما یحتاج میباشد به طرز ثابت این دستور را درین متن داشته باشیم.

طرز ثابت حجر بودن اشخاص محجور


تعدادی راه و روش برای ثابت محجور بودن اشخاص وجود داراست که سریع ترین شیوه مراجعه به دکتر معالج رسمی میباشد. بعداز اخذ طومار از پزشکی رسمی و ارائه آن به دادگاه حکم کننده بر محجور بودن اشخاص حکم صادر می نماید.

از سایر رویکرد ای ثابت ارائه مدارکی که علامت دهنده حجر بودن اشخاص باشد همینطور شهید شدن شاهدین نیز در محضر دادگاه از رویه ثابت خواهد بود. مطالعه به کارها اشخاص محجور بر عهده دادگاه همگانی است ولی در امر صدور حکم حجر اشخاص مختص به دادگاه خانواده میباشد که پایین دسته به عبارتی دادگاه همگانی میباشد. همینطور قابل ذکر میباشد که اداره سرپرستی اشخاص محجور وظیفه نصب سرپرست و یا این که برکنار وی و رسیدگی بر اموری که مرتبط با اشخاص محجور میباشد، است. این اداره ملزم میباشد تا بر خوی اشخاص سرپرست اشخاص محجور رسیدگی داشته باشد و هر سال اورا بدین اداره فراخوانده تا از او گزارش گرفته خواهد شد تا اموال اشخاص محجور حیف و رغبت نشود. حالا بعد از درک کردن این موردها اساسی میباشد تا با حالت و روش صدور این حکم آشنا شویم. تا نقطه پایان نوشته‌علمی یار ما بمانید.

حالت صدور حکم حجر کدام میباشد؟


خب با سخنها فوق پر‌نور میباشد که شرط صدور حکم حجر ثابت محجور بودن اشخاص در دادگاه میباشد. گفته شد اشخاص محجور اشخاصی می‌باشند که دارنده قوانینی خاصی باشند که در ماده رسمی ۱۲۰۷ به آن اشاره گردیده‌است خصوصیت این اشخاص به گستردن تحت را داشته باشند؛

اشخاص صغیر؛ عده ای که به سن رسمی ۱۸ سال خورشیدی نرسیده باشند اشخاص صغیر می‌باشند که‌این اشخاص به دو مجموعه اشخاص صغیر ممیز و غیر ممیز تقسیم می‌شوند. مراد از اشخاص صغیر ممیز اشخاص صغیر می‌باشند که توان ادراک و منزه نیستند و اشخاص صغیر غیر ممیز کسانی می باشند که دارنده اقتدار تفکر و ادراک می باشند. دختران بالای خیر سال و پسران بالای پانزده سال (سن بلوغ دینی ) اشخاص صغیر محسوب نمیشوند.

اشخاص غیر رشید یا این که سفیه؛ اشخاص غیر رشید اشخاص تحت ۱۸ سال کما اینکه در بعضی از کارها غیر مالی خویش توانای مداخله داشته باشد ولی در کارها مالی حتما تا نقطه پایان ۱۸ سالگی قابلیت و امکان ندارد همینطور عده ای می‌باشند که عقل زندگی ندارند.

اشخاص مجنون؛ مبتنی بر ضابطه اشخاصی دارنده مشکل دیوانه و روان باشند. جنون در هر رتبه ای که ثابت گردد مجنون میباشد. جنون یا این که همیشگی میباشد و یا این که ادواری گاهی تندرست و گاهی دارنده جنون باشد. جهت اطلاعات بیشتر به وبسایت وکالت در ایران مراجعه کنید. 

اشخاصی که جزو مجموعه های فوق میباشند اشخاص محجوری می باشند که شرط صدور حکم مرتبط با حجر به‌این مورد ها بستگی داراست موردنیاز به تذکر میباشد که ثابت محجور بودن اشخاص از سایر حالت صدور حکم میباشد. در متن پایین به روش صدور این حکم میپردازیم.

طرز صدور حکم حجر


بعداز رعایت شروط اساسی صدور حکم حجر گشوده هم نیاز میباشد به روش صدور این حکم از مراجع مربوطه بپردازیم. کسانی که دادخواست صدور این حکم را به دادگاه ارائه می‌دهند هم زمان خواهان سرپرستی و یا این که قیم بودن خویش را نیز میباشند. هنگامی که برهان و مدارک قابل قبول به دادستان ارائه داده گردد مرجع پژوهش نیز بعداز اخذ دادخواست و رسیدگی کلیه شواهد ارائه گردیده حکم را صادر می کند. مدارک مشتمل بر؛ مدرک پزشکی رسمی و شهیدشدن شهود و پژوهش ها محلی و بقیه برهان و مدارک میباشد. صدور حکم در معنای نهی کردن از تصرف و مداخله اشخاص محجور در کارها مالی و غیر مالی میباشد. این حکم حتی برای اشخاص فوت گردیده نیز قابل اخذ میباشد. هنگامی اشخاص مبادرت به دریافت این حکم می کنند که اشخاص پیش از فوت تفاهم نامه یا این که معامله ای نامتعارف اجرا داده میباشد و یا این که معامله انجام یافته سبب ساز زیان به ورثه گردیده باشد. در این حالت با در مشت داشتن مدارکی مانند مجنون یا این که سفیه بودن اشخاص مبادرت به دریافت حکم حجر کرد تا معامله انجام یافته کنسل شود پس برای اشخاص فوت گردیده نیز می اقتدار اینگونه حکمی را دریافت و انجام نمود.

قابل ذکر میباشد بعد از صدور این حکم در صورتی اشخاص محجور از محجوریت بیرون شوند به سن رسمی برسند و یا این که با مصرف دارو و معالجه های مداوم شعور و قوه منزه آن‌ها معالجه خواهد شد، میتوانند به دادگاه دادخواست ابطال این حکم شوند. یا این که به اینکه به حکم مربوطه معترض شوند اما که می بایست عدم حجر خویش را به دادگاه از خط مش های متفاوت ثابت کند.

در غایت بعد از صدور اینگونه حکمی اثرها آن دربرگیرنده ممنوعیت شخص محجور در مداخله کارها مالی و غیر مالی خویش است نصب قیم و فروش اموال محجور یا این که تصرف در آن به تصمیم قیم و با اذن دادستان است.

دیه حارصه چیست؟

۷ بازديد
دیه حارصه چیست؟ مبتنی بر ضابطه مجازات اسلامی زخم هایی که اشخاص بزه شغل به تمامیت جسمی سایرافراد می دهند، دربرگیرنده مجازات های از قبیل قصاص و دیه می‌گردد، لذا در‌حالتی که در هر صورتی قابلیت و امکان قصاص وجود نداشته باشد، این مجازات برحسب گزینه به مقدار مالی تبدیل میگردد که ضارب ملزم میباشد، مبنی بر معیار جراحت یا این که زخم وارداتی مقدار محصول معینی را به قربانی پرداخت کند، که به آن دیه می‌گویند.

لذا بدلیل اینکه مقدار دیه متاثر از عنایت عضو مصدوم متعدد میباشد، دیه در ضابطه دارنده اشکال مختلفی از قبیل دیه دست، پا،دامیه،حارصه و.. است ، لکن ما درین نوشته‌علمی قصد داریم به توضیح یکی دیات شایع در دعاوی کیفری به اسم دیه حارصه بپردازیم.


دیه حارصه چیست؟


دیات کلاً به دو گروه مقدر و غیر مقدر تقسیم میگردد، دیه مقدر آن گروه از دیاتی می باشند که واحد سنجش آن در شرع مقدس(منابع دینی) رقم خورده میباشد، مانند دیه نفس، ولیکن دیه غیر مقدر یا این که اَرش، دربرگیرنده دیاتی میگردد که درین منابع درج نشده میباشد، بلکه دادگاه مطابق نوع و چگونگی جنایت انجام یافته و اثر آن بر سالم مجنی علیه (قربانی) و همینطور معیار ضرر و زیان به وی و با پیش گویی حیث دارای تخصص مربوطه مقدار آن را گزینش میکند.

دیه حار صه یک کدام از گونه های دیه مقدر در ضابطه می‌باشد، و طبق حایل یک ماده ۷۰۹ ضابطه مجازات اسلامی عبارت میباشد از، خراش پوست بی آنکه خون‌ریزی سرازیر خواهد شد، به این ترتیب هر که آسیبی به دیگری بزند که موجب خراشیدگی یا این که زخم سطحی پوست دیگری خواهد شد، به گونه ای که‌این خراشیدگی باعث به خونریزی نشود، شخص ضارب در شکل محکومیت موظف به پرداخت دیه حارصه می گردد، که به‌دنبال به ترازو به آن می پردازیم.


معیار دیه حارصه


همان گونه که گفته شد هر مورد از اعضای تن مبتنی بر ترازو زخم یا این که زخم وارده دیه متفاوتی دارااست، لذا دیه حارصه می‌تواند مشمول آحاد اندام های فرنگی تن از قبیل پوست رمز، شکل، تنه و… گردد، که قانونگذار بدلیل عواملی زیرا حیاتی بودن عضو و یا این که اثر آن در زیبایی، مقدار متفاوتی در لحاظ گرفته میباشد که درپی به ترازو دیه حارصه هر مورد از اندام های تن می‌پردازیم.

وبسایت وکالت در ایران

دیه حارصه رمز و شکل


درصورتی که که خراشیدگی در بخش راز و انجام یافته گردیده باشد دیه حارصه معیار یک صدم دیه بدون نقص به مجنی علیه وابستگی می گیرد، از جمله درصورتی که که زخم وارد به سیرتکامل باشد یک صدم دیه بدون نقص یعنی شش (۶) میلیون تومان به مجنی علیه وابستگی می گیرد.

دیه حارصه تن


در صورتیکه آسیب بر روی تن مجنی علیه انجام یافته باشد نیم درصد دیه بی نقص به وی وابستگی میگرد.

همینطور درصورتی که که‌این زخم بر روی گردن نتیجه ها خواهد شد همچون آسیب بر تن مقدار دیه حارصه گردن نیم درصد دیه بی نقص می باشد.

دیه حارصه دست و پا
معیار دیه حارصه در هرمورد از اندام های دست و پا به معیار نیم در صد دیه بی نقص یا این که نیم در صد دیه بدون نقص خواهد بود برای مثال آسیب حارصه بر ساق پا دیه آن نیم در صد دیه بدون نقص یعنی سه (۳) میلیون تومان می باشد.

برای احتساب آنلاین دیه کلیک نمایید

عامل ها اثر گذار در دیه حارصه
مبتنی بر ضابطه مجازات اسلامی مهمترین ملاک دیه حارصه معیار نفوذ زخم می‌باشد و مواقعی مانند ارتفاع یا این که پهنا آسیب در معیار دیه تاثیری ندارد.

شایان بیان میباشد در صورتیکه که جنایت، موجب جراحتی گردد که یار با عضو اساسی بقیه اندام ها نیز زخم ببیند، ضمن دیه عضو نام برده، دیه بقیه اندام های مجروح نیز غیروابسته احتساب می‌شود مثلا در شرایطی‌که در حمله با خنجر دو حایل انگشت خراشیده شوند، برای هر حایل انگشت دیه جدا به حساب آوردن می‌شود.

کارداران تشدید واحد سنجش دیه حارصه
الف. در حالتی که که بعداز بهبودی آسیب یا این که خراشیدگی تاثیر یا این که رد زخم بر عضو نام برده بماند و سبب ساز زخم نقصان در زیبایی شخص شود.

ب. اگر که جنایت وارده سبب گردد یک سری عضو هم زمان جراحت ببینند.

پ. اگر که زخم حارصه دارنده نفوذ (عمق) متعددی باشد.

سوال های مرتبط

آیا واحد سنجش دیه حارصه در ماه ها حرام ارتقاء پیدا میکند؟
آری دیه حارصه مانند بقیه دیات در ماه هایی مانند ذی الغعده، ذی الحجه و… ارتقاء پیدا میکند و مطابق دیه بدون نقص در‌این ماه ها احتساب می‌شوند.

دیه بی نقص در ماه های بی آلایش و حرام در سال ۱۴۰۱ به چه ترازو میباشد؟
دیه بی نقص آدم در ماه های معمولی سال به ترازو ۶۰۰/۰۰۰/۰۰۰ میلیون تومان و در ماه های حرام از قبیل ذی القعده(ماه پیش از حج)، ذی الحجه (ماه مناسک حج)، محرم(ماه پس از حج)، رجب(ماه حج عمره)، به ترازو ۸۰۰/۰۰۰/۰۰۰ میلیون تومان است

دیه جراحت یا این که خراشیدگی شکل چقدر میباشد؟
بر پایه ی ماده ۷۰۹ ضابطه مجازات اسلامی، در صورتی جنایتی موجب خراشیدگی یا این که زخم سطحی در سطح شکل قربانی گردد شخص بزهکار ملزم میباشد یک صدم دیه بدون نقص موازی ۶ میلیون تومان را به قربانی پرداخت نماید، همینطور اگر که بعداز بهبودی آسیب اثرها یا این که ردی از آن باقی بماند که سبب نقصان در زیبایی مجنی علیه خواهد شد، یک صدم یا این که درصدی از دیه بی نقص به مجنی علیه وابستگی می‌گیرد.